Narodna stranka: Srbi su u Bujanovcu građani drugog reda

Vranje - Usvajanje budžeta bujanovačke opštine i njegovog rebalansa, te raspodela novca iz Koordinacionog tela ukazuju na to da nažalost državni organi "pomažu Srbima da što pre odu iz opštine Bujanovac", saopšteno je iz Opštinskog odbora Narodne stranke u tom mestu.

- Kako je moguće da od 1,3 milijarde dinara, koliki je opštinski budžet za ovu godinu, u srpskim sredinama nije planirano da se uloži ni 20 odsto.

Kako je moguće da se od 106 miliona dinara iz Koordinacionog tela za projekte u srpskim sredinama izdvoji samo 25 miliona.

Kada je predsednik Vučić u predizbornoj kampanji obilazio Bujanovac građani su dobili obećanje da će se bolje živeti, da će "Jugokopova" klanica ponovo proraditi i sl.

Šta je bilo sa tim obećanjima i zašto imamo iz dana u dan sve težu situaciju i lošiji život.

Molimo da se očisti sneg, pusti voda, a o putevima i da ne govorimo - navodi se u saopštenju NS Bujanovca.

Narodnjaci iz ove opštine podsećaju da srpska zajednica u Bujanovcu ima 10 odbornika iz redova SNS-a u opštinskom parlamentu i poslanika u republičkom.

- Zašto se ne oglase i ne ispune ono što su obećavali narodu?

Zar je moguće da oni ne vide ono što običan narod vidi.

Ukoliko se hitno nešto ne promeni u bujanovačkoj opštini će ostati onoliko Srba koliko je sada u Preševu - navodi se u saopštenju.

Iz Narodne stranke skreću pažnju da je ćutanje srpskih odbornika "isto što i odobravanje".

- Gospodine Mitroviću (Nenad, narodni poslanik SNS u SKupštini Srbije iz Bujanovca), imate mogućnost da sprečite, a ne da lečite.

Da li je važnija poslanička plata i ćutanje ili je važniji bolji život sugrađana?

Zar opozicija u Bujanovcu, kao i u celoj Srbiji, mora uvek da ukazuje na nešto što je tako očigledno - zaključuje se u saopštenju Narodne stranke Bujanovca koje je potpisao koordinator za Pčinjski okrug i KiM Saša Arsić.

Najnovije vesti