Narodna stranka: Romi u Saglamcima 40 godina bez kišne kanalizacije

Vranje - Iz Povereništva Narodne stranke u Vranjskoj Banji u četvrtak je saopšteno da "više od četrdeset godina meštani naselja Saglamci u Vranjskoj Banji, pretežno romske nacionalnosti, imaju ozbiljan problem uvek kada pada kiša zbog nepostojanja atmosferske kanalizacije".

- Kišnica tamo ne odlazi svojim tokom, već se zadržava plaveći dvorišta i kuće.

Ovaj problem je nastao pre više od četiri decenije kada je jedan od meštana sagradio porodičnu kuću i zidom pregradio jarak za odvod kišnice.

Od tada pa do danas meštani ovog banjskog naselja imaju ozbiljan problem kad god pada kiša jer atmosferska voda nema gde da ode već se zadržava i jezeri.

Ovaj višedecenijski problem nijedna vlast nije htela da reši zato što niko nikada nije imao sluha za probleme meštana ovog naselja.

To je slučaj i sa ovim režimom koji umesto da reši ovaj problem i ljudima omogući normalan život, oni im prete iseljenjem - navodi se u saopštenju povereništva "narodnjaka".

Iz Narodne stranke pitaju predsednika Gradske opštine Vranjska Banja Dragana Sentića "da li je normalno da u 21. veku meštani jednog naselja žive u takvim uslovima"?

- I da svakog dana moraju da gledaju u nebo nadajući se da tog dana neće padati kiša.

Mi iz Narodne stranke pozivamo lokalnu vlast da što pre reši problem atmosferske kanalizacije u naselju Saglamci i meštanima ovog naselja omogući normalan i pristojan život dostojan čoveka - poručuje se u saopštenju Poverenišva Narodne stranke Vranjska Banja koje je potpisao poverenik Zoran Ilić.

Najnovije vesti