Narodna stranka: Potreban vanredni inspekcijski nadzor za zgrade turskih izvođača

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju zatražili su u četvrtak da nadležne inspekcije "obave vanrednu kontrolu svih objekata koje su u Vranju gradile turske firme, kao i tehničkog prijema na tim objektima".

"Povodom katastrofalanog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju, te hapšenja brojnih predstavnika građevinskih firmi koje su izvodile radove na izgradnji objekata srušenih u zemljotresu u Turskoj, a premda su u Vranju na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti radove na izgradnji tih zgrada izvodile upravo turske firme, postavlja se pitanje - da li među onima koji su uhapšeni ima i predstavnika tih firmi koje su gradile u Vranju?

Gradonačelnik Slobodan Mileniović, po funkciji i obavezama koje iz te funkcije proizilaze, obavezan je na to da građane Vranja, a naročito one koji su se uselili i žive u tim stanovima, informiše o tome da li među uhapšenima ima predstavnika tih turskih firmi.

Podsećamo da su svi uhapšeni pod istragom i sumnjiče se da su odgovorni za lošu gradnju objekata srušenih u zemljotresu sa velikim brojem ljudskih žrtava.

Kako su neke turske firme gradile stanove širom Srbije, pa i u Vranju, za koje je investitor bila upravo država Srbija, red bi bio, a i obaveza gradonačelnika Milenkovića da obavesti građane o tome, imajući u vidu potencijalnu opasnost od mogućih zemljotresa ili drugih prirodnih katastrofa.

Tim pre što smo poučeni nedavnim događajima u Turskoj, gde je na hiljade ljudi izgubilo živote u ruševinama nekvalitetno građenih zgrada", navodi se u saopštenju GrO Narodne stranke u Vranju.

Najnovije vesti