Narodna stranka: Poigravanje vlasti sa egzistencijom Vranjanaca

Iz Gradskog odbora Narodne stranke saopšteno je da su na sednici Skupštine grada Vranja u četvrtak "donete odluke o novom zaduživanju grada u iznosu od 100 miliona dinara i povećanje cene vode od oko 20 odsto".

- Ovim novim zaduživanjem i povećanjem cene vode gradska vlast se poigrava sa egzistencijom građana Vranja time što svoju nesposobnost pokušava da nadomesti novim zaduživanjem i novim nametima na građane.

Ako se grad zadužuje novih 100 mililiona dinara za finansiranje i refinansiranje kapitalnih projekata, među kojima je i vrtić u naselju Raška, postavlja se pitanje zbog čega je grad prethodno izdvojio pola miliona evra za finansiranje privatnog vrtića?

Zbog čega odmah taj novac nije uložen u vrtić u naselju Raška, već je tada odlučeno da se obustave svi radovi na tom vrtiću da bi se novac dao privatnom?

Mi nismo protiv izgradnje bilo kog vrtića, ali se ovde stvara ozbiljna sumnja o zloupotrebi budžetskog novca za nečiji privatni interes, jer su tih pola miliona evra odmah mogli biti uloženi u vrtić u naselju Raška - navode vranjski "narodnjaci".

Što se tiče "drastičnog povećanja cene vode od skoro 20 odsto na i onako najskuplju vodu koju Vranjanci plaćaju, grad pokušava da sve prikrije i nadomesti o trošku građana.

Narodna stranka Vranje pita gradonačelnika Milenkovića da li se ovakvim poskupljenjem cene vode i udara na budžet građana Vranja odaje priznanje i nagrada direktoru Vodovoda Goranu Đorđeviću za sve devastirane vranjske ulice i razne malverzacije oko izvođenja radova

- Nijedna rekonstrukcija bilo koje ulice u Vranju koja je započeta nije završena do kraja.

Ulice su prepune udarnih rupa, a one koje se navodno rekonstruišu ne završe se do kraja i ostanu polovično urađene, te sada tako "rekonstruisane" izgledaju gore od prethodnog stanja.

Tome smo svedoci svi mi građani koji živimo u Vranju i svakodnevno prolazimo tim ulicama - navode iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju.

Najnovije vesti