Narodna stranka: Odluka o zatvaranju pijaca neshvatljiva i nelogična

Gradski odbor Narodne stranke u Vranju okarakterisao je u sredu je odluku o zatvaranju pijaca na otvorenom u Vranju potpuno neshvatljivom i nelogičnom.

- Zatvoriti pijace, a istovremeno ponuditi poljoprivrednicima nekakve virtualne onlajn pijace je neshvatljivo.

Imajući u vidu da su sve pijace u Vranju na otvorenom prostoru, moguće je uspostaviti propisanu razdaljinu između kupaca, kao i kontrolu broja kupaca u svakom trenutku.

S druge strane, potpuno je nelogična odluka vlasti da se dozvoli samo trgovina u zatvorenim prostorima, a tu pre svega mislimo na markete i piljarnice, ako znamo da postoji veća opasnost od širenja zaraze upravo u zatvorenim prostorima.

Takođe, zatvaranjem pijaca direktno se udara na egzistenciju domaćih poljoprivrednih proizvođača i plasman njihovih proizvoda - navode iz GrO Barodne stranke u Vranju.

U saopštenju se dodaje da zatvaranje pijaca "nije rešenje, već produbljivanje problema i uništavanje domaće poljoprivrede".

- Osim ako vama to nije i primarni cilj, vodeći se lobijem uvoznika.

Ako je u pitanju upravo to, onda ovo zatvaranje ima efekta.

U svakom drugom slučaju ova odluka je van svake pameti jer preti da u potpunosti devastira domaću poljoprivredu, imajući u vidu da su i podsticaji grada u poljoprivrednu proizvodnju mizerni.

Stoga apelujemo na rukovodstvo grada i krizni štab da ovakvu nelogičnu odluku ukinu, te da poljoprivrednicima omoguće egzistiranje kroz proizvodnju i adekvatan plasman njihovih proizvoda na tržištu, naravno uz primenu svih propisanih mera zaštite - navodi se u saopštenju.

Gradsko veće Vranja zabranilo je 28. marta rad svih pijaca na otvorenom i zatvorenom prostoru na području grada, pozivajući se na preporuke Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Najnovije vesti