Narodna stranka: Lokalna vlast ne bi pobedila ni u trci za najnesposobniju

Iz Narodne stranke u Vranju oglasili su se u utorak saopštenjem u kome navode da su, kako kažu, "pažljivo pratili jučerašnju sednicu skupštine grada".

"Ranije smo upozoravali da je usvojeni budžet grada nerealan i loše isplaniran, te da će u budućnosti morati da dođe do rebalansa budžeta, a to se je upravo i desilo.

Tako je jednopartijska skupština na jučerašnjoj sednici usvojila predlog o novom zaduživanju grada u iznosu od 500 miliona dinara.

Ovakvo iracionalno zaduživanje i nedomaćinsko ponašanje rukovodstva samo govori o tome koliko su nesposobni da privređuju i upravljaju gradom na adekvatan način, u interesu svih građana, te se zahvaljujući njima, grad nalazi u ozbiljnim problemima, budući da nema investicija jer za sve ovo vreme nijedan investitor nije došao u Vranje ali je zato otišao Geoks i ostavio 1.200 radnika bez posla", piše u saopštenju "narodnjaka".

Obećanja predsednika Aleksandra Vučića da će naći rešenje i zaposliti sve radnike Geoksa koji su ostali bez posla, tvrde iz Narodne stranke, "bila je priča za naivne, s obzirom da je jedva 200 radnika Geoksa zbrinuto".

"Na jučerašnjoj sednici skupštine grada pored zaduživanja od 500 miliona, rebalansom budžeta predviđeno je da izdvajanja za sport, sa dosadašnih 120 miliona bude povećano na 150 miliona dinara.

Kao što vidimo, katastrofalno stanje u vranjskom sportu nije posledica nedostatka novca i slabih izdvajanja iz budžeta, već je posledica nesposobnosti i neznanja većnika za sport Nenada Đorđevića, kojeg gradonačelnik nagrađuje sa dodatnih 30 miliona dinara za resor koji vodi, umesto da ga smeni.

Da je ova vlast nesposobna i nedorasla situaciji u kojoj se naša država i grad nalaze ogleda se u činjenici kako je skrojen budžet.

S obzirom na to da je nestašica osnovnih životnih namirnica, da je životni standard građana u padu, da je kupovna moć sve slabija novac je trebalo preusmeriti na poljoprivredu i proizvodnju hrane.

Međutim, ova vlast niti zna šta radi, niti ima strategiju za nastupajući period.

Takođe, trebalo je izdvojiti i veća sredstva za socijalna davanja, s obzirom na to da sve više ljudi ostaje bez posla.

I na kraju, čak i kada bi se u našoj zemlji organizovalo takmičenje za najnesposobniju lokalnu vlast, ovi vranjski naprednjaci bi osvojili drugo mesto jer bi bili nesposobni da osvoje prvo", piše u saopštenju vranjskih "narodnjaka".

Najnovije vesti