Narodna stranka: Kozmetičke promene u vrhu vlasti u Trgovištu

Vranje - Na sednici Skupštine opštine Trgovište, održanoj prethodne sedmice, "došlo je samo do kozmetičkih promena", smatraju iz Opštinskog odbora Narodne stranke u tom mestu odakle su se u nedelju oglasili pisanim saopštenjem.

Trgoviški "narodnjaci" smatraju da u njihovoj opštini postoje brojne afere bez epiloga (najnovija je, kako kažu, nadvodno "rudarenje kripto valutama u zgradi za socijalno ugrožene kategorije" u Trgovištu) zbog kojih su prethodnih dana zahtevali smene odgovornih, kao i ostavke na opštinske funkcije.

"Naprednjaci u Trgovištu svojim postupcima i nečinjenjem i dalje pokazuju da nemaju srama i morala, jer su to za njih strani pojmovi.

Aktuelni šef Naprednjaka Nenad Krstić po svemu sudeći želi da u svojim redovima zadrži Aleksandra Kolića, a pro forme, valjda da bi pokazao da se kao nešto menja, smenjen je dugogodišnji direktori i pomoćnik predsednice opštine Petrun Stanojević.

Iako je najavljivana smena predsednika Skupštine opštine Trgovište Aleksandra Kolića, do toga ipak nije došlo.

Da li Krstić štiti Kolića ili sebe", pitaju iz Narodne stranke u Trgovištu.

Oni poručuju da će nastaviti da se bave "razotkrivanjem afera naprednjaka".

"Tražićemo njihove ostavke, smene, kao i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora", navode iz Narodne stranke.

"Nazovi promenama" oni karakterišu i sklanjanje dugogodišnjeg direktora JP Komunalac i dugogodišnjeg direktora Doma Kulture, kao i nekih članova veća.

"Sa mesta člana Opštinskog veća smenjen je dugogodišnji funkcioner Bratislav Krstić, dok se na njegovo mesto vratio član veća iz prethodnog saziva Stefan Trajković.

Pored njega, još jedan novi član veća je Marijan Petković iz Donjeg Stajevca.

Na čelo JP Komunalac došao je mladi naprednjak iz Donjeg Stajevca Bojan Stošić.

Nova direktorica Doma kulture je Dragana Stamenović, mlada učiteljica osnovne škole u Donjem Stajevcu.

Smenjen je i pomoćnik predsednika opštine Boža Krstić, čije je mesto za sada ostalo upražnjeno", tvrde iz Narodne stranke u Trgovištu.

Oni poručuju da će "uvek biti na strani naroda, a ne na strani pojedinaca".

"Uveliko se pripremamo za lokalne izbore koje očekujem ubrzo, za koje znamo da neće biti fer i pošteni, ali ćemo se boriti svim sredstvima i braniti svaki glas za spas naše Pčinje i Trgovišta", zaključuje se u pisanom saopštenju Narodne stranke u Trgovištu koje je potpisao lider odbora Marko Krstić.

Najnovije vesti