Narodna stranka: Jasno ko je medijski miljenik vlasti

Gradski odbor Narodne stranke u Vranju najoštrije je osudio postupak gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića kojim, kako se kaže, "favorizuje privatnu Radio televiziju Vranje u odnosu na sve druge medijske kuće" u Vranju.

- To nije ništa drugo do stavljanje do znanja svim građanima Vranja i svim medijima na našem području da se do milosti vrha gradske vlasti dolazi samo putem izigravanja propagandnog glasila gradonačelnika, režima i vladajuće režimske stranke.

Emitijući razne propagandne emisije protiv opozicije, opozicionih lidera i svih mislećih građana Vranja i juga Srbije ovaj medij koji više liči na propagandno režimsko glasilo lokalnog karaktera dokazalao se više puta kao pogodan instrument u rukama gradonačelnika i Srpske napredne stranke za targetiranje opozicije, generisanje mržnje prema svakome ko misli drugačiju u odnosu na režim, kreirajući u javnosti jednu potpuno negativnu sliku o svima koji su bili "drski" da se suprotstave lažima režima i gradonačelnika Vranja o navodnom blagostanju, ekonomskom tigru i kvalitetnoj infrastrukturi.

Ispunjavajući ovakve uslove, uz dugogodišnju tradiciju režimskog miljenika, ovo propagandno glasilo je i zaslužilo i prijem na njvišem nivou povodom sopstvenog jubileja.

Da li bi taj prijem bio moguć da je ovo glasilo pisalo o tome da radovi na izgradnji ulice Bore Stankovića, gradskom parku i šetalištu u Vranjskoj Banji kasne skoro godinu dana, da radovi na izgradnji vrtića u naselju Raška kasne i više od dve godine, a koji po svemu sudeći nikada neće biti ni završeni?

Da li bi tada RTV Vranje bio omiljeni medij gradonačelnika, koji prilikom raspodele gradskog novca pokupi najveći kajmak?

Da li bi tada vlasnik ovog privatnog "medija" prilikom proslave jubileja bio pozvan na svečani prijem kod gradonačelnika na najvišem nivou uz prisustvo državnog sekretara?

Naravno da ne bi - kaže se između ostalog u saopštenju "narodnjaka".

Iz GrO NS daju "punu podršku nevladinim organizacijama i udruženjima građana koji su podneli krivičnu prijavu protiv gradonačelnika zbog povrede zakona o konkurenciji".

- Pozivamo Osnovno javno tužilaštvo u Vranju da se probudi iz sna te da po ovoj krivičnoj prijavi bude revnosno i preduzme sve potrebne radnje, a gospodinu gradonačelniku poručujemo da pravda jeste spora, ali je dostižna - navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti