Nakon odložena tri kola konačno počinje Pčinjska liga u fudbalu

Vranje - Sa zakašnjenjem od gotovo mesec dana za vikend bi, ukoliko ne bude nekih neplaniranih okolnosti, trebalo da startuje nova sezona Pčinjske okružne lige u fudbalu.

Prvo kolo, koje je trebalo da bude odigrano još 4. septembra, zakazano je za ovaj vikend.

Gradski derbi odigraće se (nedelja, najverovatnije od 15 časova, potvrdu termina Vranje News će objaviti naknadno) u Vranju između Radničkog 2021, kluba koji je obnovljen prošle godine i uključio se u ovo takmičenje, i nedavno obnovljenog Torpeda 1973.

Za vikend će se u ovoj ligi još sastati: Vihor (Žbevac) - FSU Južna pruga (Stubal), Mladost (Suvojnica) - BSK (Bujanovac), Čelik (Belo Polje) - Pavlovac, Levosoje - Mineralac (Vranjska Banja) i Mladost (Bosilegrad) - Dinamo (Vranje).

Odložena su u prethodom periodu tri kola, odlukom komesara za takmičenje, a zbog problema sa obezbeđivanjem dovoljnog broja i delegiranjem sudija.

Posle nekoliko sezona tokom kojih je igrano u formatu sa 10 ili 11 klubova, ovogodišnje prvenstvo imaće 13 učesnika.

Iz Vranja su to tri kluba - FK Dinamo (koji je u prošlom prvenstvu zbog finansijskih teškoća istupio iz Srpske lige Istok), Radnički 2021 (koji se prošle godine vratio takmičarskim utakmicama nakon privremenog gašenja kluba i desetogodišnje pauze) i nedavno osnovani FK Torpedo 1973, debitant u ovoj ligi.

Osim ova tri još dva kluba sa područja grada Vranja takmičiće se u nastupajućoj fudbalskoj sezoni - Mineralac iz Vranjske Banje (lane vicešampion) i FK Pavlovac iz istoimenog vranjskog sela.

U prvenstvu će još igrati Vihor iz Žbevca, Levosoje, BSK (Bujanovac), Mladost (Suvojnica), Čelik iz Belog Polja, Mladost iz Bosilegrada, FSU Južna pruga iz Vladičinog Hana i OFK As.

Po završetku prvenstva 2022/2023. iz Pčinjske fudbalske lige u Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klub.

U Pčinjsku ligu vratiće se klubovi koji eventualno ispadnu iz Zone Jug FS RIS, a pripadaju teritoriji Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga.

Okružne lige u Srbiji (postoji 31) su najniži, peti rang fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Najnovije vesti