Najavljena nedelja Crvenog krsta u Vranju

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta biće obeleženi i u Vranju od 8. do 15. maja, saopšteno je iz ove organizacije.

Iz vranjskog Crvenog krsta njavljeno je da će ovogodišnju Nedelju Crvenog krsta obeležiti nizom aktivnosti, između ostalog održavanjem sednice skupštine.

"Biće priređen prijem za penzionere i volontere, učestvovaćemo na Dečjem festivalu u Vranju, organizovati takmičenje iz prve pomoći i obići seoska domaćinstva.

Realizovaćemo edukativne radionice u osnovnim i srednjim školama, kao i tradicionalnu akciju Paket za novorođenu bebu", saopšteno je iz Crvenog krsta u Vranju.

Najavljeni programi su u skladu sa opredeljenjem Međunarodne federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a Crveni krst Srbije obeležiće ih pod sloganom Zajedno činimo svet humanijim.

Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta "ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti i pozove i podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život".

"Poslednje dve godine živimo sa pandemijom koronavirusa, strepnjom koji svaka kriza izaziva, sve je više prirodnih nepogoda, svedoci smo eskalacije sukoba i može se steći utisak da su ljudi udaljenije više nego ikad.

Crveni krst u Republici Srbiji svojim različitim humanitarnim programima je u 2021. godini stigao do 1,5 milion ljudi, jačajući zajednice kroz svoje: socijalne i zdravstvene programe, pripremu i odgovor na nesreće, motivisanje građana da dobrovoljno daju krv, program brige o starijima, rad sa marginalizovanim grupama, program narodnih kuhinja, rad sa mladima i pritom je bio vođen svojim humanitarnim vrednostima i principima trudeći se da kroz svoje programe gradi zajednice koje uključuju sve građane jačanjem njihove svesti i podizanjem nivoa znanja na isti način", saopšteno je iz Crvenog krsta Srbije.

Najnovije vesti