Najavljen prvi sajam obrazovanja u Vranju

Prvi sajam obrazovanja u Vranju biće održan 26. aprila u maloj sali Sportske hale, dogovoreno je na sastanku direktora i predstavnika svih osnovnih i srednjih škola, kao i visokoškolskih ustanova sa područja grada Vranja, koji je održan u sredu.

Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je tom prigodom da je cilj organizovanja sajma "usmeravanje svršenih osnovaca i srednjoškolaca pri izboru budućeg zanimanja", ali i "promovisanje učenja kao doživotnog procesa i ukazivanje na značaj školovanja i kontinuiranog usavršavanja".

Na sajmu će se predstaviti visokoškolske ustanove iz Vranja, sve srednje škole sa teritorije grada, kao i Dom učenika srednjih škola.

"S ciljem promovisanja dualnog obrazovanja, na sajmu će učestvovati predstavnici Privredne komore Srbije, kao i lokalni privrednici", kazao je Milenković.

Marina Ilić, načelnica Školske uprave Leskovac, naglasila je na sastanku da je "ideja izuzetna, tim pre jer je Ministarstvo prosvete Republike Srbije podržalo plan upisa" za školsku 2023/24. godinu.

"Ovo je prilika da se vidi da li će podržani plan uroditi plodom i da li ćemo smerovima i obrazovnim profilima koje smo podržali udovoljiti potrebama postojeće privrede u Vranju", rekla je ona.

Prvi sajam obrazovanja, čiji je pokrovitelj Grad Vranje, biće otvoren u sredu 26. aprila od 11.15 časova.

Svi zainteresovani đaci završnih razreda osnovnih i srednjih škola moći će na jednom mestu da dobiju sve informacije koje ih zanimaju.

Najnovije vesti