Najavljen dokumentarni film o vladavini prava: A sad da izađete na glasanje

Vranje - Projekcija dokumentarnog filma A sad, da izađete na glasanje, u organizaciji OCD Institut za istraživanje korupcije Kareja, biće upriličena za predstavnike medija i nevladinih organizacija u prostoru Medijskog skloništa u Vranju, u sredu 11. oktobra od 12 časova.

Kako su najavili organizatori, nakon projekcije biće održana pres konferencija.

Medijima će se obratiti autor i scenarista dokumentarca Siniša Janković, te predstavnik Kareje, koja je producent filma.

Pretpremijera ovog filma održana je 4. oktobra u Beogradu.

Dokumentarni film u trajanju od 27 minuta, koji ima i nekoliko igranih scena, snimljen je početkom jula u selu Kukulovce, južno od Leskovca, u okviru Prve interaktivne umetničke predstave Berza vladavine prava – Kukulovce 2023.

"Gledaoci će videti veoma zanimljive scene stvarne prodaje vladavine prava, kao i da saznaju koja je njena vrednost.

Glavnu žensku ulogu igra glumica amaterskog pozorišta iz Leskovca Bojana Stefanović, a glavnu mušku ulogu akademski glumac Nenad Mitrović iz Kukulovca.

Važnu ulogu u filmu imaju građanke i građani Kukulovca i Šišinca, kao publika interaktivne umetničke predstave.

Snimanje i postprodukciju uradio je HD film – Monolith Style doo Zrenjanin.

Trejler ovog ostvarenja možete pogledati ako kliknete OVDE.

"Ukoliko budemo u mogućnosti da obezbedimo veći - adekvatan prostor za projekciju filma, kako bi što više građanki i građana moglo da vidi film, to ćemo i učiniti, u svakom slučaju ostaje mogućnost da se u dogovoru sa televizijama film i na taj način prikaže.

Dokumentarni film se prikazuje uz podršku SMART Balkan – Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM).

Projekat finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Najnovije vesti