Najavljen Dan nauke i inovacija na Pedagoškom fakultetu

Deveti Dan nauke i inovacija održaće se na Pedagoškom fakultetu u Vranju, u ponedeljak 26. februara od 12 časova, saopšteno je sa vranjskog fakulteta.

Prisutnima će se na otvaranju obratiti Miroslav Trajanović, državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, i Dragana Stanojević, dekanica Pedagoškog fakulteta u Vranju.

U okviru skupa, predstavnici Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku i Centra za promociju nauke predstaviće sve aktuelne teme u oblasti nauke i inovacija kroz dinamičan sadržaj.

"Posetioci će ovom prilikom moći da čuju na koji način nam četvrta industrijska revolucija otvara mogućnosti za značajno unapređenje kvaliteta života, ubrzani ekonomski razvoj i rešavanje najvećih globalnih izazova i to od Dragane Šutović iz Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, prof. dr Dragana Milčića sa Mašinskog fakulteta u Nišu i doc. dr Vladislava Krstića sa Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Ova značajna inicijativa omogućiće posetiocima sveobuhvatni pristup informacijama u vezi sa programima podrške, izvorima finansiranja, poreskim olakšicama, resursima i infrastrukturom istraživačkog i inovacionog ekosistema, koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija", navodi se u pozivu sa Pedagoškog fakulteta.

Planirano je vreme i za pitanja publike na koja će odgovarati predstavnici pomenutih ustanova, kao i poreski savetnik.

Takođe, u okviru Dana nauke i inovacija u Vranju, posetioci će u holu Pedagoškog fakulteta imati priliku da pogledaju izložbu i demonstraciju primera dobre prakse iz oblasti nauke i inovacija.

S ciljem da se celokupna javnost motiviše i pripremi za buduće istraživačke i preduzetničke poduhvate, promocija mogućnosti u nauci i inovacijama nastaviće se i tokom 2024. godine širom Srbije, svake druge nedelje, u Malom Zvorniku, Kragujevcu, Subotici, Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima.

Podsećanja radi, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija je, u oktobru 2023. godine, pokrenulo nacionalni projekat pod sloganom Srbija, zemlja nauke, zemlja inovacija.

Od tada se organizuju Dani nauke i inovacija u gradovima širom Srbije, s ciljem podizanja svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...