Nagrađeni ratni veterani na 75 godina od oslobođenja Vranjske Banje FOTO

Vranje - Polaganjem venaca kraj Spomenika palim borcima u Vranjskoj Banji i svečanom sednicom Skupštine GO Vranjska Banja obeležena je 75. godišnjica oslobođenja ovog mesta u Drugom svetskom ratu.

Predsednik ove gradske opštien grada Vranja Dragan Sentić kazao je na svečanosti da je sloboda Vranjske Banje "plaćena velikim brojem žrtava".

- Zato svi oni koji su se borili protiv nacizma zaslužuju da ih se setimo, jer potiču iz viteškog naroda koji je vekovima branio istinske vrednosti hrišćanske Evrope - naglasio je Sentić.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da je "Srbija sazidana na uzvišenim vrednostima patriotizma", kao i da je obaveza naroda "da domovinu čuva posvećeno i odgovorno prema budućim generacijama".

- Neumorno ulažemo u infrastrukturu Vranjske Banje, realizacijom razvojnih strategija koje se tiču jačanja turističkih potencijala.

Jačanjem putne mreže, uređenjem šetališne zone, otvaranjem odeljenja Biblioteke Bora Stanković i bazena sa balon salom, ulažemo u sve segmente društva.

Stvaramo povoljan ambijent za dovođenje investitora, a rešavanjem decenijskog problema nedovršenog hotela stvoreni su bitni preduslovi da Vranjska Banja bude prepoznata po svojim jedinstvenim potencijalima - kazao je Milenković, uz napomenu da lokalno banjsko rukovodstvo uvek može da računa na podršku Grada.

Ove godine nagrađeni su građani sa područja GO Vranjska Banja koji su učestovali u borbenim dejstvima na teritoriji Кosova i Metohije za vreme NATO agresije 1999. godine.

To su Nenad Jovanović, Nebojša Jovanović, Časlav Spasić, Saša Cvetković, Nenad Spasić, Jovica Spasić i Goran Anđelković.

Zahvalnicu je dobio Staniša Nikolić, privatni preduzetnik iz Vranjske Banje.

Vence kraj Spomenika palim borcima u Vranjskoj Banji položili su narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, predsednik GO Vranjska Banja Dragan Sentić, kao i predstavnici Vojske Srbije, BIA, SUBNOR-a i omladine MO SNS Vranjska Banja.

Najnovije vesti