Nagrađeni pobednici foto konkursa OBJEKTIVno Vranje FOTO/VIDEO

Aniti Janković, Slobodanu Stojkoviću i Gordani Dimitrijević, autorima pobedničkih fotografija na konkursu OBJEKTIVno Vranje, u ponedeljak su uručene nagrade na otvaranju izložbe odabranih radova pristiglih na ovaj konkurs u organizaciji Udruženja CMTDO.

Izložba je otvorena na 7. septembar, Dan oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, na trgu ispred spomenika Čika Mita.

Jelena Marinković iz CMTDO rekla je na otvaranju da je konkurs "došao u najizazovnijem periodu za grad Vranje, imajući u vidu pandemiju koronavirusa".

- Pristigli radovi pokazuju da Vranjanci vole svoj grad i ljude u njemu više od svega.

Sam odziv ove godine pokazuje da ovo treba da postane trend i praksa, možda i da se organizuje više puta u toku godine kako bi prikazao grad i promene koje mu se dešavaju.

Svi mi u udruženju smo veoma ponosni zbog svih pristiglih radova, a trebalo bi da budu i svi koji su učestvovali i poslali svoje fotografije - navela je Marinkovićeva.

Zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović, zadužena u Gradskom veću za resor kulture, kazala je da je lokalnoj samoupravi zadovoljstvo da podrži ovakve projekte, imajući u vidu da je ova izložba pripremljena uz finansijsku podršku grada.

Na konkurs je pristiglo 113 fotografija, 93 su ispunile tehničke uslove za učešće na konkursu, a za najbolju je stručni žiri (koji je radio u sastavu Dragan Dejanović, Aleksandar Jocić i Zoran Džonov) odabrao fotografiju "ATD" Anite Janković.

Prema oceni žirija ona je "tehnički najbolja, najubedljivija i ima priču".

Stručni žiri izabrao je dve najbolje fotografije.

Drugo mesto pripalo je Slobodanu Stojkoviću za fotografiju "Gradsko šetalište ispred Višeg suda", dok je publika u virtuelnoj zajednici glasanjem na društvenim mrežama odlučiča da treće mesto pripadne Gordani Dimitrijević za uradak "Beli most noću".

Stručni žiri je selektirao dvadeset fotografija koje su umetnički opremljene i izložene, u okviru obeležavanja 7. septembra.

Posle otvaranja izložba se seli u Galeriju Narodnog univerziteta, a zatim će fotografije biti poklonjene fundusu Vranja.

Sponzor Beta komerc iz Vranja darovao je pobednicima konkurs simbolične nagrade u vidu vaučera za kupovinu foto opreme dobitnicima.

Projekat je podržan na Konkursu grada Vranja za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

Najnovije vesti