Nagrađeni najtalentovaniji đaci, osvajači medalja na regionalnom i državnom takmičenju

Svečanu dodelu diploma i nagrada talentovanim đacima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Vranja, koji su na regionalnom i državnom takmičenju po nastavnim predmetima osvojili neko od prva tri mesta, organizovao je u utorak Kulturno - obrazovni centar (KOC) u Vranju.

Direktorka KOC-a Jasmina Veljković, naglasila je da je poslednjih godina primetan "trend porasta polaznika" centra, zbog čega su u KOC-u "posebno ponosni".

"Iako živite u vremenu raznih izazova i iskušenja veliki broj vas se, na naše veliko zadovoljstvo, ove godine prijavio za rad u centru.

Ove godine svi naši polaznici postigli su veliki uspeh'', istakla je Veljković.

Diplome za postignute rezultate na regionalnom takmičenju dobilo je 28 osnovaca i 25 srednjoškolaca.

Specijalnim diplomama za rezultate postignute u kvalitetu i prezentaciji istraživačkog rada na državnom takmičenju dobilo je 8 osnovaca i 11 srednjoškolaca, dok je za ukupan plasman na državnom nivou nagrade u vidu knjiga i diploma dobilo po 11 osnovaca i srednjoškolaca.

U svom obraćanju, gradski većnik Bojan Kostić kazao je da su ovi đaci "najvredniji resurs grada".

Puno mi je srce kada vidim sve vas koji na najbolji mogući način predstavljate naš grad.

Grad Vranje uporno radi na tome da za vas kao najbolje i najtalentovanije obezbedi uslove za dalji napredak i usavršavanje znanja'', istakao je Kostić.

On je takođe upoznao đake i sa planovima za izgradnju Centra izvrsnosti ,,Rista Stajić – Đoška'', kao kompleksa "koji će omogućiti mladima i njihovim mentorima da unapređuju znanje".

Najnovije vesti