Na vrata će vam uskoro zakucati popisivači imovine

Svi Vranjanci čija je imovina mnogo veća od one na koju plaćaju porez, mogu očekivati popisivače koji će u narednih nekoliko meseci proveravati da li se stanje na terenu poklapa sa imovinom na koju se plaća porez.

Kako piše "Kurir", putem programa „Reforma poreza na imovinu“, u Vranju i još 44 lokalne samouprave 325 popisivača beležiće imovinu građana kako bi se povećala naplata poreza na imovinu.

Kako je izjavio Aleksandar Grunauer, šef programa, popisivači su već započeli posao u četiri, pet gradova, a uskoro će ih biti i u Vranju.

Glavni cilj zbog kog su popisivači izašli na teren je da popišu realno stanje imovine u odnosu na podatke kojima raspolažu lokalna odeljenja Poreske uprave, kako bi se ažurirale baze podataka o nekretninama.

Dosadašnje iskustvo govori da, na području Braničevskog okruga, u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi, imovinu beleži 25 popisivača, koji su kao nezaposlene osobe sa fakultetskim diplomama ekonomskog i pravnog fakulteta angažovani na šest meseci preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

U Trsteniku, u kome je naplata poreza zbog nesređene evidencije ispod 50 odsto, imovinu poreskih obveznika proverava 9 popisivača.

Najnovije vesti