Na Strezimirovcima otkriveno 85 zlatnika i zlatni lanac od pola metra FOTO

Vranje - Pokušaj krijumčarenja 85 zlatnika sprečen je na graničnom prelazu Strezimirovci prema Bugarskoj, nedaleko od Surdulice, saopšteno je u četvrtak iz Uprave carina.

Carinici su, u saradnji sa policijom na izlaznoj strani otkrili ovaj pokušaj krijumčarenja kada je na red za redovnu carinsku kontrolu pristigao kombi sa prikolicom holandskih registarskih oznaka.

- Kombijem je upravljao 45-godišnji holandski državljanin turske nacionalnosti koji je, iz Holandije u kojoj živi, krenuo na put ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorilo da sa sobom nosi samo lične stvari.

Tokom detaljnog pregleda koji je usledio u kabini vozila je otkrivena najlon kesa sa dve kutijice pune zlatnika i nešto nakita - navode u saopštenju iz Carine.

U kutijicama se nalazilo ukupno 85 zlatnika - 70 zlatnika prečnika 18 milimetara, 12 zlatnika prečnika 21, 2 zlatnika prečnika 30, dok je najveći imao prečnik od 35 milimetara.

Pored zlatnika u jednoj od kutijica otkriven je i zlatni lanac dug 49 centimetara.

Nakon preciznog merenja utvrđeno je da je ukupna težina otkrivenog zlata 226,7 grama.

- Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, dok je zlato privremeno zadržano, kao i vozilo jer vrednost prekršaja prelazi vrednost jedne trećine putničkog kombija u kome je otkrivena krijumčarena roba - objašnjava se u saopštenju Uprave carina.

Granični prelaz Strezimirovci nalazi se u blizini Surdulice i predstavlja alternativan prelaz koji uglavnom koriste putnička vozila tokom sezone odmora, za putovanje u Bugarsku ili tranzit kroz Bugarsku ka Grčkoj.

Najnovije vesti