Na prelazu ka Kosovu trajno oduzet porše vredan 100.000 evra

Vranje/Merdare - Skupoceni "porše 911 Carrera 4 GTS", neregistrovan i neprijavljen, zaustavljen je i trajno oduzet vlasniku od Uprave carina na administrativnom punktu Merdare ka Kosovu i Metohiji.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, "pravo iznenađenje priredio je carinicima vozač "poršea" nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM".

- Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije i saobraćajne dozvole utvrđeno je da "porše" sa oznakom "911 Carrera 4 GTS" nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi - navode iz Uprave carina.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom "trajnog oduzimanja neprijavljene robe".

- S obzirom na to, ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina - navodi se na kraju saopštenja

Najnovije vesti