Na Preševu zaplenjeni ručni satovi i nakit vredni 53.000 evra FOTO

Vranje - Tri nova ručna časovnika marki Rolex, DKNY i Swarovski, te veću količinu originalno upakovanog Swarovski nakita (kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša), zaplenili su carinici na graničnom prelazu Preševo.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, prethodno je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji strani državljanin.

"Na pitanje da li imaju nešto da prijave vozač i njegova saputnica su odgovorili odrečno, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

Već na početku pregleda, na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađeni su časovnici.

Potom je i u torbi, koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sedišta, pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita", navode iz Uprave carina.

Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i Swarovski nakita procenjena je na više od 53.000 evra.

"Prilikom prelaska granice putnici treba da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete", podsećaju iz Uprave carina.

Najnovije vesti