Na mladima klima ostaje: Vranjanac u međunarodnom projektu WWF-Adria Srbija

U realizaciji projekta Na mladima klima ostaje, koji u Srbiji organizuje WWF sa ciljem osnaživanja i uključivanja mladih u ublažavanje i rešavanje problema i posledica klimatskih promena, aktivno se uključio i student iz Vranja Milan Tomić.

Milan je student master studija Odseka Vranje Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, kao i predstavnik Studentskog parlamenta ATVSS-Odseka Vranje.

On zajedno sa još četrnaest odabranih mladih ljudi širom Srbije trenutno učestvuje u radionicama u sklopu projekta.

U okviru ovih radionica učesnici imaju priliku da nauče više o razvoju građanskih inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice i razvoju politika kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji.

Nakon obuke moći će da primene naučeno sprovođenjem sopstvenih inicijativa za podizanje svesti, ublažavanje posledica i prilagođavanje klimatskim promenama, uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz WWF-a.

Rezultate svojih inicijativa mladi će moći da predstave široj javnosti na jesen, na prvom Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.

WWF organizuje ovaj projekat na području Srbije, Bugarske, Češke i Rumunije u saradnji sa UNABG-om (Asocijacija Ujedinjenih Nacija Bugarske) i CEPF-om (Češka fondacija za partnersku zaštitu životne sredine).

Projekat je deo Evropske klimatske inicijative (EUKI) Federalnog ministarstva za okolinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost Nemačke (BMU).

"Od posebne je važnosti što mladi u regionu imaju priliku da se posvete temi klime i problemima koji su posledica klimatskih promena, kao i da se sa novorazvijenim veštinama i novostečenim znanjima aktivno uključe u podizanje svesti o značaju klimatskih promena i aktivno doprinose pronalaženju rešenja i uvođenju dobrih praksi.

O daljim etapama programa i Milanovom iskustvu moći ćete da saznate više u narednom periodu na sajtu Odseka.

Za dodatne informacije o ovom projektu ali i drugim omladinskim aktivnostima WWF-a, možete saznati ako zapratite wwfadria.org gde se možete prijaviti za njihov newsletter kao i njihove Instagram i Facebook stranice.

Najnovije vesti