Na mamografu pregledano više od 560 žena, apel princeze Katarine

Vranje - U saradnji sa Kliničkim centrom Niš i kompanijom L’Oreal Balkan Fondacija njenog kraljevskog veličanstva princeze Katarine podržala je mamografske preglede žena u Vranju.

U okviru ove aktivnosti u Vranju je pregledano više od 560 žena, a testiranje će biti nastavljeno i narednih dana", saopšteno je iz Fondacije.

U okviru Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke iz Fondacija su još jednom podsetili na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja žena.

"Imajući u vidu činjenicu da je rak dojke najčešći maligni tumor u ženskoj populaciji u Srbiji, moramo skrenuti pažnju na ovu smrtonosnu bolest, ne samo tokom oktobra već tokom cele godine.

Sada, više nego ikad, potrebni su nam partneri iz zemlje i inostranstva koji su voljni da se pridruže našim naporima kako bismo osigurali da svaka žena ima pristup obrazovanju, pregledima i lečenju, kao i da dobije podršku i nadu.

Drage dame, dođite na preventivni pregled, sačuvajte sebe i svoje zdravlje, zbog sebe i ljudi koji vas mnogo vole”, rekla je princeza Katarina.

Pregledi u Vranju obavljaju se na mobilnom mamografu koji je Fondacija donirala Kliničkom centru Niš, zahvaljujući velikodušnosti Fondacije Stavros Niarhos.

Najnovije vesti