Na Končulju se primenjuju nove mere

Vranje - Na prelazu Bela Zemlja, kod sela Končulj u bujanovačkoj opštini, za ulazak na Kosovo od nedelje uveče izdaju se posebne potvrde građanima koji imaju srpske lične karte, javlja portal Bujanovačke.

"Kolona je kilometarska, ali prelaz funkcioniše" javio je reporter tog portala sa lica mesta.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da je počela podela dokumenta za ulazak građane Srbije, sa izuzetkom punktova Jarinje i Brnjak koji ostaju zatvoreni zbog barikada.

Kosovski mediji kasno u nedelju su javili da je vlada u Prištini odlučila da odloži sprovođenje mera o ličnim kartama i registarskim oznakama na mesec dana.

Svečlja je na Fejsbuku naveo da će odluka kosovske vlade o izdavanju ulazno-izlaznih dokumenata nastaviti da se sprovodi dok se sve barikade ne uklone i ne osigura sloboda kretanja građana i dobara, a da će nakon uklanjanja svih barikada biti suspendovana do 1. septembra.

U nedelju (31. jula) građani severnih, pretežno srpskih opština na Kosovu, nezadovoljni odlukom o lični kartama i tablicama, blokirali su magistralne puteve ka prelazima Jarinje i Brnjak, koje je kosovska policija potom zatvorila za saobraćaj.

U severnom delu Mitrovice čule su se sirene za uzbunu tokom većeg dela dana.

Policija Kosova je saopštila da se na nekoliko lokacija na severu Kosova čula pucnjava i da su neki od njih bili usmereni na policijske jedinice, ali nije bilo povređenih, preneli su mediji.

Najnovije vesti