Na Humanitarnom balu u Vranju prikupljeno više od 3.000 evra

Na humanitarnom balu u Vranju i drugim povezanim akcijama za pomoć deci koja su ostala bez jednog ili oba roditelja od početka pandemije koronavirusa do 20. avgusta prikupljeno je 554.149 dinara i 685 evra, saopštili su organizatori - neformalna grupa Ženski solidarni front i CMTDO.

"Iznos sredstava prikupljenih pre bala 74.860 dinara i 380 evra i iznos sredstava prikupljenih u toku bala 337.430 dinara i 305 evra.

Na račun je uplaćeno ukupno 141.859 dinara.

Podsećamo da će biti raspisan javni poziv porodicama jer postoje oni kojima pomoć nije potrebna i ništa im se neće nametati.

Potom će sa njima biti obavljeni individualni razgovori kako bi se došlo do saznanja koje su njihove potrebe", navodi se u saopštenju.

Ono što je za sada izvesno, dodaje se, je da će školarci od jednog od donatora dobiti kompletan školski pribor.

"Napominjemo da imena dece neće biti objavljivana nigde, samo će se evidentirati u donatosrkim ugovorima kako bi se izbegla stigmatizacija.

Na kraju dozvolite da kažemo jedno veliko hvala svim pojedincima i kolektivima koji su na bilo koji način doprineli ovoj akciji i pokazali da zajednica ima snagu ukoliko je to potrebno", zaključuje se u saopštenju organizatora.

Najnovije vesti