Na granici zaplenjen zlatan nakit vredan milion dinara

Vranje - Carinici su u dva slučaja na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj zaplenili oko 800 grama zlatnog nakita vrednog gotovo milion dinara, saopšteno je iz Uprave carina.

- Prvi prekršaj otkriven je u nedelju oko 8 časova, kada je na ulazu u zemlju za carinsku kontrolu stigao BMW nemačkih registarskih oznaka kojim je četvoročlana porodica bugarskih državljana putovala ka Nemačkoj.

Mada su tvrdili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga prilikom detaljne kontrole je u torbi kod 32-godišnje putnice pronađeno gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita.

Više od 20 ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša procenjeno je na oko 600.000 dinara.

Samo pola sata ranije neprijavljeni zlatni nakit pronanađen je i prilikom detaljne kontrole „mercedesa“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je takođe ka Nemačkoj putovala petočlana porodica bugarskih državljana.

Ovoga puta preko 20 komada različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 300 grama, carinici su pronašli u ladici ispred suvozačkog sedišta i u pregradi za dokumenta između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Kao vlasnica neprijavljenog zlata, čija je vrednost procenjena na oko 330.000 dinara prijavila se 36-godišnja putnica, protiv koje je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom - navodi se u saopštenju Carine.

Najnovije vesti