Na godišnjicu bombardovanja film o stradanju srpske dece u Drugom svetskom ratu

Potresan film o stradanju srpske dece u Drugom svetskom ratu pod nazivom "33 anđela", na dan sećanja na početak bombardovanja i žrtve NATO agresije u nedelju 24. marta, biće prikazan u vranjskom Pozorištu Bora Stanković od 19 časova.

Kako najavljuju organizatori, reč je o "filmu od nacionalnog značaja" koji predstavlja "dinamičnu priču i dokumentovano svedočanstvo o patnjama i stradanju više od dve stotine maloletne srpske dece za vreme Drugog svetskog rata u logorima" Nezavisne Države Hrvatske i koncentracionim logorima okupirane Norveške.

Film je prikazan u više gradova Evrope i u Republici Srbiji.

Osvojio je prvu nagradu na Balkanskom nordijskom festivalu BANEF 2023 u Stokholmu.

Autor i producent filma Branko Dimović Dimeski je dobitnik nagrade The Crystal Award, za doprinos u realizaciji dugometražnih fimova.

Muziku za film su radili Stela Thoresen, Andrej Stojanović i Nikola Mitić.

Autor i producent filma Branko Dimović Dimeski, reditelj Goran Vukčević, koscenarista Milka Kajganić, direktor fotografije Dejan Tršić i stručni saradnici Johanes Solberg, Jelena Stojković, Aleksandar Dinčić, Đorđe Bojanić i Branislav Gajić, prilikom realizacije projekta imali prvenstveni cilj da film vidi što veći broj ljudi u svetu i kod nas, kako bi ostao istinska kultura sećanja.

Najnovije vesti