Naš sugrađanin Nenad Petrović u četvrtak promoviše svoj novi roman u Vranju

Nenad Petrović, pisac iz Vranja koji živi i radi u Beogradu, promovisaće u četvrtak u Vranju svoj novi roman pod naslovom Trijumf tragedije.

Promocija je zakazana za 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta.

Trijumf tragedije je priča o avanturama čovečanstva koje je preživelo nuklearni rat, ispričana kao ispovest izvesnog Vinstona, a radnja romana smeštena je u neimenovanu zemlju.

"Ta zemlja će u 'trećem multinacionalnom ludilu' biti uništena unakrsnom vatrom suprotstavljenih sila", navodi u najavi promocije Petrović.

Ovo je jedanaesta Petrovićeva knjiga od 1996. godine kada se čitalačkoj publici predstavio romanom vrlo provokativnog naslova "Čovek koga je trebalo ubiti".

Profil

Nenad Petrović (1961, Vranje) piše kratke priče, romane, putopise, eseje, pozorišne i radio drame. Objavio je romane Čovek koga je trebalo ubiti (1992, 1996), Arijadnino klupko (2001), Sectio caesarea (2007), Silazak u Atlantis (2012), Sinekurista (2016), Slom (2018); knjige priča: Rane, ožiljci, melemi (1997) i Ugriz rajske zmije (2003); dvojezični izbor kratkih priča na srpskom i na esperantu Rajski ožiljak/La Edena cikatro (2021). Deset Petrovićevih drama izvedeno je na programima Radio Beograda.

Najnovije vesti