Muzika je put do sreće: Program predškolaca u okviru Dečjih dana FOTO/VIDEO

U okviru manifestacije Dečji dani u Vranju, koju u čast predškolaca organizuje Predškolska ustanova Naše dete, u vranjskom pozorištu održana je centralna priredba pod nazivom Muzika je put do sreće.

Scenskim nastupom predstavila su se deca predškolskog uzrasta vrtića Sunce i Neven, koji su se pesmom i igrom oprostili od najbezbrižnijeg perioda života.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potencirao je značaj ranog uključivanja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja".

"Taj značaj je višestruk, počev od socijalizacije koja je veoma važna za njihov dalji rast i razvoj.

Ponosan sam što grad Vranje može da se pohvali mrežom objekata za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece, tim pre jer uskoro dobijamo još jedan, opremljen najsavremenijom opremom i didaktičkim sredstvima", kazao je MIlenković.

On je precizirao da se na godišnjem nivou za redovno funkcionisanje svih vrtića na području grada iz budžeta izdvaja više od 400 miliona dinara.

Direktorka PU Naše dete Vesna Džikić potencirala je značaj podsticanja mašte kod dece i naglasila da ona "dovodi i do znanja i lepše vizije života".

"Od dece uvek treba učiti o čistoti srca, dobroti, iskrenosti i vratiti se mašti.

Posebne su ove prilike kada se spajaju dani provedeni u vrtiću i dobre želje za budućnost naše dece.

Da im ovde sa ovog mesta poželimo radošću i uspehom ispunjen život i bar toliko smeha koliko su u vrtiću imali igre", istakla je direktorka.

Ona se zahvalila roditeljima na poverenju i Gradu Vranju na podršci.

Manifestacija Dečji dani završiće se u ponedeljak defileom svih predškolaca.

Najnovije vesti