Muzaferijin Profesionalac, Sladoled i Ljiljana Stjepanović na sceni Doma vojske

Tri predstave gostujućih pozorišta Vranjanci će imati priliku da vide tokom maja na sceni Doma vojske, saopšteno je iz Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Predstave će biti odigrane u periodu od 17. do 25. maja, a prvi u nizu je "Profesionalac" Teatra Total iz Visokog u BiH.

Ovaj komad biće na sceni Doma Vojske 17. maja u 20 časova.

Sledi "Sladoled" Mira Gavrana u izvođenju Narodnog pozorišta u Nišu 22. maja u 20 časova i na kraju monodrama "Gospođa ministarka" u izvođenju Ljiljane Stjepanović 25. maja od 19 sati.

Predstavu "Profesionalac" teatra iz Visokog, po tekstu Dušana Kovačevića, režirao je Jesenko Muzaferija.

Predstava je namenski rađena za visočku kulturnu manifestaciju Dani Zaima Muzaferije, koja se održava tradicionalno svake godine krajem novembra, a počev od 2004. godine.

Dosad je izvedena tri puta.

- Dva čoveka potpuno različita intelektom, obrazovanjem, političkim i drugim stavovima bivaju igrom sudbine povezana upravo zbog tih različitosti i poslova kojima se bave, (što je već samo po sebi divan izazov za realizatore predstave, a naročito za glumce) da bi njihove konfliktne pozicije na kraju prerasle u jedinstvo tužnih ljudskih sudbina i zagrljaj razumevanja jednako ojađenih životnih gubitnika - kratko podsećanje na sadržaj komada "Profesionalac".

U predstavi igraju: Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Adnan Tajić i Emina Ribić.

"Sladoled" Mira Gavrana, a u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, komedija je o životu i iz života koji svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje.

Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu.

Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci...

U predstavi igraju Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder.

U monodrami "Gospođa ministarka" glumica Ljiljana Stjepanović, koja je veliku popularnost stekla ulogom u seriji "Selo gori, a baba se češlja", miljenica je publike, pa je zato ova predstava nezaboravan događaj.

- Publika sjajno reaguje na ovu predstavu, jer poput Nušića, koji je i dan danas aktuelan, i Živka ministarka aktuelna je za sva vremena, tim pre što smo okruženi novopečenim "ministarkama" i "ministrima", pa je utoliko ovaj tekst komičan za publiku i te kako željnu smeha - kaže se u najavi komada.

Najnovije vesti