Mustafa: Obezbeđeno 48 specijalizacija za lekare iz Bujanovca i Preševa

Vranje - Za 48 lekara iz Bujanovca i Preševa rezervisano je isto toliko mesta za specijalizaciju na Kosovu i Metohiji, izjavio je u četvrtak predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.

- Za osam specijalizacija sve troškove pokriće tamošnje Ministarstvo zdravlja, a 40 su samofinansirajuće – precizirao je Mustafa u izjavi za portal Bujanovačke.

Opština Bujanovac je prošle sedmice pozvala lekare i stomatologe da se prijave za specijalizaciju i pozivu se odazvalo gotovo duplo više zainteresovanih od broja rezervisanih mesta.

Kako je najavljeno rezervisana su 3 mesta za ginekologiju sa akušerstvom, po jedno za pedijatriju, kardiologiju, pulmologiju, gastroenterologiju i porodičnu medicinu.

Te specijalizacije finansiraće ministarstvo.

Putem samofinansiranja mesta ima za specijaliziranje na otorinolaringologiji (1 mesto), endokrinologija (2), po jedno na radiologiji i dermatovenerologiji, 11 na oralnoj hirurgiji, 2 na parodontologiji i oralnoj medicini, jedno za endodontsku bolest zuba, 13 za ortodonciju i 8 za stomatološku protetiku.

Najnovije vesti