Mustafa: Mesto za Albance sa juga na sledećem sastanku vlada u Tirani i Prištini

Vranje/Bujanovac - Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa pozdravio je sporazum o zajedničkom fondu Prištine i Tirane za Albance na jugu Srbije, uz napomenu da bi na sledećem sastanku dve vlade "trebalo da budu i predstavnici Preševske doline".

Mustafa je naglasio da su do sada "postignuti vidljivi rezultati u pravcu unapređenja pitanja Albanaca Preševske doline".

- Nadam se da ćemo, pored fonda, nastaviti dalje unapređenje pitanja Albanaca u Preševskoj dolini, kao neophodne potrebe za rešavanje problema sistematske diskriminacije koja se dešava u Srbiji – rekao je Mustafa za Klankosova.

Vlada Albanije i vlasti u Prištini u Tirani su potpisali sporazum o osnivanju Radne grupe za uspostavljanje "Zajedničkog fonda za Preševsku dolinu".

On je istakao da se nada da će na ostalim sastancima dve vlade "biti mesta i za predstavnike iz Preševske doline".

- Smatram da je ove dve godine sprovedena proaktivna politika u vezi sa tretmanom pitanja Albanaca u Dolini i možemo samo da intenziviramo naše odnose.

Na sastanku dve vlade pre dve godine nije se tretiralo nijedno pitanje Doline, što je bilo razočaravajuće.

Ovoga puta je bilo drugačije – kazao je Mustafa.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...