Musliju: Šta će vojnici kod Končulja/ Behljulji: Ne slušajte političare, vojska je profesionalna

Vranje - Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju zatražio je od Srbije "da povuče vojne snage sa ulica", pošto je u nedelju na svom Fejsbuk profilu objavio snimak nekoliko pripadnika Vojske Srbije u Končulju kod Bujanovca, pišu Bujanovačke.

Musliju je uputio zahtev Albaniji i Kosovu, kao i međunarodnoj zajednici da se pod hitno pozabave "ovom provokacijom Srbije" i da se o ovoj situaciji "raspravlja u Ujedinjenim nacijama".

"Srbija greši ako misli da će ovakvim akcijama zastrašiti albansko stanovništvo Doline", naveo je Musliju na Fejsbuku.

Na snimku koji je objavio vide se tri uniformisane osobe sa oružjem.

"Pojava naoružanih do zuba na mirnoj teritoriji koja se suočava i sa teškim ekonomskim uslovima (jer Srbija ne ulaže i ometa bilo kakva ulaganja u Dolinu) ne može se drugačije shvatiti nego terorizmom, jer je glavni cilj uterivanje straha, a zatim odlazak mladih sa ovih prostora", konstatovao je u svojoj objavi Musliju.

Dodao je da se ovaj postupak ne može nazvati drugačije nego provokacijom, jer "nema nijednog razloga za patroliranje srpske vojske na autoputu Bujanovac - Gnjilane".

U vezi sa Muslijuovom objavom oglasio se preduzetnik iz Bujanovca i vlasnik TV Spektri Nedžat Behljulji, pozvavši građane "da ne nasedaju na dezinformacije i provokacije koje zamenik predsednika Bujanovca Šćiprim Musliju deli na društvenim mrežama o Vojsci Srbije".

Behljulji je ocenio da Musliju, svojim izjavama o Vojsci Srbije, "samo pokušava da sebi podigne rejting, a situacija na terenu je sasvim normalna i mirna".

"Vojska i policija profesionalno obavljaju svoje dužnosti i svakodnevne zadatke na terenu i to o čemu priča Musliju su uobičajene aktivnosti, s obzirom da smo u pograničnoj zoni", konstatovao je Behljulji.

On je dodo "da se ne pamti kada su policija ili vojska na nacionalnoj osnovi izazvali neki incident sa stanovništvom".

"Naprotiv, ove dve državne formacije često pomažu stanovništvu, posebno tokom zimske sezone u planinskim predelima, zato vam garantujem da ste bezbedni.

Pozivam vas da normalno živite i ostanete mirni.

Ne obraćajte pažnju na političare koji u nedostatku svoje kreativnosti svojim izjavama veštački stvaraju tenziju radi svog političkog opstanka", poručio je Behljulji.

Najnovije vesti