Mural zajedništva na zgradi Narodnog univerziteta kao atrakcija

Mural zajedništva na zidu zgrade Narodnog univerziteta, neposredno pored Gradskog parka u Vranju, naslikan od polaznika Likovne radionice koja funkcioniše pri ovoj ustanovi, postao je brzo atrakcija grada Vranja jer građani rado i često zastaju kraj njega da bi se fotografisali.

Iz Građanskih inicijativa (GI) poručuju da sada daju još jedan povod za slikanje, jer su za fotografiju sa najkreativnijim komentarima obezbedili nagrade – polaroid kameru, bluetooth slušalice i univerzalni wireless punjač za telefon.

"Slikajte se sa nekim ispred murala i napišite u opisu fotke šta vas spaja – to može biti vama draga osoba ili neko koga ste tek upoznali.

Nije važno da li ćete se slikati sa jednom, dve ili više osoba, samo budite kreativni, a najzabavnije objave biće nagrađene.

Sliku možete šerovati na bilo kojoj od sledećih duštvenih mreža (feed ili story) i tagujte nas (Insta @gradjanske, FB @gradjanskeinicijative i TW @gradjanske), uz obavezno korišćenje #živimozajedno i možda baš vaša fotka osvoji neku od kul nagrada“, stoji na društvenim mrežama Građanskih inicijativa", poručuju iz GI.

Akcija fotografisanja je u toku i trajaće do utorka 22. juna u podne.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada uslediće u sredu 23. juna u 14 časova kada će "Mural zajedništva" zvanično biti predstavljen građanima Vranja.

Kako je najavljeno, tog dana održaće se javni čas crtanja na temu "Zajedništvo", kome mogu prisustvovati svi zainteresovani.

Biće organizovana i akcija pod nazivom "Podrži umetnost i obuci je", u kojoj će posetioci za simboličnu donaciju Likovnoj radionici moći da dobiju super majicu sa motivima murala.

Mural su naslikali polaznici Likovne radionice u Vranju na osnovu idejnog rešenja Nevene Micić, koja je na konkursu o temi "Zajedništvo" dala najbolji predlog kako oslikati ovaj zid u centru grada.

Najnovije vesti