Mural zajedništva kao simbol prihvatanja različitosti

U Vranju je u sredu održana promocija “Murala zajedništva", koji su uz pomoć organizacije Građanske inicijative na zgradi Narodnog univerziteta naslikali polaznici Likovne radionice ive ustanove.

Na temu “zajedništvo” idejno rešenje za mural uradila je Nevena Micić.

Autori su želeli da ovaj zid pored Gradskog parka šalje poruku ljubavi u svakom obliku, jer je ona glavni pokretač pojedinca, ali i čovečanstva.

Voditeljka Likovne radionice Vesna Marinković Stanković održala je javni čas crtanja na temu “zajedništvo” u dvorištu Narodnog univerziteta.

U ime lokalnog rukovodstva, koje je podržalo ovu inicijativu, promociji “Murala zajedništva’’ prisustvovala je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Ona je podsetila da je ,,Mural zajedništva’’ realizovan zahvaljujući Memorandum o saradnji koji je Grad Vranje potpisao sa humanitarnom organizacijom People in need, a koja svoje aktivnosti sprovodi, između ostalog, preko udruženja Građanske inicijative.

“Grad Vranje podržao je aktivnosti koje se realizuju kako bi se promovisalo zajedništvo mladih i multietičnost na teritoriji grada Vranje, tim pre jer se geografski nalazimo u blizini dva granična i jednog administrativnog prelaza.

Izradom murala pokazujemo da smo kao zajednica spremni da prihvatimo različitosti”, naglasila je Milosavljević.

Pod sloganom ,,Podrži umetnost i obuci je” urađene su majice sa motivima murala, koje su uz doniranje sredstava za Likovnu radionicu dobili posetioci.

Bila je ovo prilika da se učesnicima foto konkursa ,,Živimo zajedno'' uruče vredne nagrade.

Najnovije vesti