MUP: Više od 1.200 alkoholisanih za volanom u protekla četiri dana

Vranje - Čak 1.235 vozača, koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, kao i 60 vozača, koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, isključeni su iz saobraćaja tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja, sprovedene na teritoriji čitave države, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Šestoro vozača je tokom vikenda u Vranju i okolini zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

"Od toga, 192 vozača zadržana su na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju.

"Akcija je sprovedena uz aktivno učešće policijskih službenika Uprave saobraćajne policije u Direkciji policije i policijskih službenika saobraćajne policije iz područnih policijskih uprava, a korišćeno je 365 radarskih uređaja za kontrolu brzine, 50 droga testova i više od 1.000 alkometara.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti