MUP: Trista kilograma mariuhuane zaplenjeno kod Velikog Trnovca

Vranje - Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba u vezi sa krijumčarenjem 300 kilograma marihuane koja je zaplenjena na putu između sela Veliki Trnovac i Turija na području opštine Bujanovac, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

E. N. (1972), M. A. (1987), F. L. (1993), B. S. (1982) i A. T. (1953) uhapšeni su "zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

"Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije.

Prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili, pronađeno je 87 paketa marihuane pripremljene za dalju prodaju.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju MUP-a.

Vulin: Zakon se sprovodi na svakom delu teritorije Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je ovim povodom sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv droga, koji su, kako navode iz MUP-a, "presekli još jedan lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji na teritoriji Velikog Trnovca". Vulin je naglasio da je srpska policija "i ovom akcijom pokazala da se zakon sprovodi i primenjuje u svakom mestu i svakom delu Srbije".

"Ovom uspešnom akcijom zaplene droge u Velikom Trnovcu srpska policija je još jednom pokazala da ne postoji nijedno mesto, grad ili selo u Srbiji u kome se zakon ne primenjuje i ne sprovodi. Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlje i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne", naglasio je ministar Vulin.

Najnovije vesti