MUP: Prevrnuo se autobus kod Leskovca, tri osobe poginule, 32 povređene

Autobus makedonskih registarskih oznaka sleteo je u nedelju, u 1.45 časova posle ponoći sa autoputa, u blizini isključenja za Leskovac i tom prilikom se prevrnuo, saopštio je MUP Srbije.

Poginule su tri osobe, a 32 su povređene.

Saobraćajna nesreća dogodila se na autoputu u smeru ka Nišu.

U bolnicu u Leskovcu prevezeno je 28 osoba, dok je četiri zbrinuto u niškoj bolnici.

Na lice mesta odmah su izašli pripadnici saobraćajne policije policijsih uprava Leskovca i Niša, kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Uviđaj je obavio zamenik osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Načelnik Hirurgije bolnice u Leskovcu, Jovica Vučković za RTS je rekao da od pacijenata koji su kod njih zbrinuti petoro ima teže povrede, ali da nisu životno ugroženi.

U autobusu koji je saobraćao na relaciji Bitolj - Beč bilo je putnika iz Bitolja i drugih mesta u Makedoniji, a jedan od povređenih rekao je agenciji Beta da se ne seća udesa jer su svi spavali.

- Kad sam se probudio čuo sam vrištanje. Video sam ljude sa krvavim glavama i rukama i čuo sam da neko kaže da ima poginulih.

Ne znam ko je zvao hitnu pomoć i policiju ali je ubrzo stiglo nekoliko kola hitne pomoći i lekari su ušli u autobus. Odmah su nam pružili pomoć.

Zatim su stigli vatrogasci, mislim da su iz Leskovca i svi zajedno su nas izvukli iz autobusa - rekao je Beti mladić iz Bitolja koji je u udesu povredio ruku.

Najnovije vesti