MUP širom Srbije sprovodi kampanju Vozi odmoran

Vranje - Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije i Agencije za bezbednost saobraćaja realizuje ovih dana na području Srbije zajedničke aktivnosti u okviru kampanje Vozi odmoran.

Akcija je započeta na Naplatnoj stanici Stara Pazova, gde je načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević naglasio koliko je važno da u letnjim mesecima, kada u saobraćajnim nezgodama strada najviše učesnika u saobraćaju, "vozači na put kreću odmorni i da prave pauze na svaka dva sata vožnje, što i jeste slogan kampanje".

Lakićević je, takođe, apelovao na sve vozače i putnike da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu, kao i na sve roditelje da decu prevoze na zakonom propisan način kako bi se sačuvala njihova bezbednost, navode iz MUP-a.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, istakao je da se tokom "predstojećeg vikenda očekuje pojačan intenzitet saobraćaja", imajući u vidu smenu turista, kao i "pojačan tranzitni saobraćaj".

Apelovao je na vozače da na put krenu odmorni, zdravi i naspavani i da u toku vožnje prave pauzu na svaka dva sata.

Dodao je i da zbog visokih temperatura, koje nas očekuju predstojećih dana, vozači treba da koriste klima uređaj u vozilu umereno, tako da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature bude oko sedam stepeni.

Kampanja Vozi odmoran sprovodiće se do 15. septembra širom zemlje.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...