Mravlji šverc ne posustaje: Zaplenjeno 580 paklica cigareta

Vranje - Dvesta šezdeset paklica cigareta zaplenjeno je na prelazu Gradina ka Bugarskoj, saopšteno je iz Uprave carina.

- Do zaplene je došlo prilikom detaljnog pregleda vozila marke "mercedes" na ulazu u Srbiju.

Cigarete su bile sakrivene u koferima i torbama među prtljagom putnika.

Do Engleske, gde se zaputio sa još dvoje sunarodnika, pokušao je da ih prokrijumčari bugarski državljanin, vozač automobila engleskih registarskih oznaka.

U njegovim torbama sa garderobom carinici su pronašli sakrivene cigarete „rotmans“, „davidov“, „kamel“, „marlboro“ i „laki strajk“.

Pokušaji tzv. "mravljeg šverca" (krijumčarenje manjih količina razne robe) na granicama na jugu Srbije nisu redak slučaj, a motiv kod cigareta je razlika u cenama na istoku i zapadu Evrope.

Od početka godine do sada na graničnim prelazima u Srbiji zaplenjeno je više od 125.000 paklica različitih cigareta.

Na Horgošu zaplenjeno još 320 paklica

I na prelazu Horgošu ka Mađarskoj carinici su imali zaplenu kada je na izlaznu kontrolu pristigao autobus bugarskih registarskih oznaka, kojim je dvadesetak državljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj.

Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli vozač i putnici su rekli da nemaju i da sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, tokom detaljnog pregleda prtljaga, carinici i policajci pronašli su dva kofera u kojima nije bilo ničega drugog osim cigareta. Ispostavilo se da oba kofera pripadaju 51-godišnjoj putnici, koja je u jedan od njih spakovala 170 paklica cigareta „karelia“, dok je drugi bio napunjen sa 150 paklica cigareta „marlboro“ sa bugarskim akciznim markicama.

Najnovije vesti