Morava trijumfovala u Bosilegradu i izbila na treće mesto Zone Jug

Morava iz Vladičinog Hana savladala je kao gost bosilegradsku Mladost sa 1:2, u malom derbiju Pčinjskog okruga, u sklopu 7. kola fudbalske Zone Jug.

Ovom pobedom, Morava se probila na treće mesto tabele zonaša sa 13 bodova, koliko ima i Pčinja iz Trgovišta na drugoj poziciji (uz bolju gol razliku od Hančana), a usamljen na čelu tabele je OFK Niš sa 15 bodova.

Supremaciju timova iz Pčinjskog okruga na početku prvenstva dokazuje i četvrto mesto Vranjske Banje (uprkos porazu od OFK-a u Nišu u derbiju ovog kola sa 4:2), a donekle sliku kvari slab plasman, poslednja pozicija i samo tri boda novog zonaša Mladosti iz Bosilegrada.

Podsećanja radi, Pčinja iz Trgovišta se pobedom od 4:1 nad Jedinstvom iz Gornje Stopanje, na stadionu u Trgovištu, u subotu popela na drugo mesto tabele.

Vranjska Banja i Morava u sledećem 8. kolu igraće sa klubovima sa začelja tabele.

Banjčani će gostovati četrnaestoplasiranom Jedinstvu u Gornjoj Stopanji, dok će Hančani ugostiti petnaestoplasiranog Tanaska Rajića iz Pirota.

Pčinji će u Trgovište na noge devetoplasirani Balkanski iz Dimitrovgrada (razlika na tabeli između dva kluba je samo tri boda), dok bosilegradskoj Mladosti predstoji teško gostovanje Jedinstvu u Pirotu.

Ostale parove 8. kola pogledajte u grafici ispod.

Najnovije vesti