Momirović na gradilištu: Stanovi za bezbednjake useljivi na proleće

Plan Vlade Srbije i politika predsednika Aleksandra Vučića je "da nijedan pripadnik bezbednosnog sektora nema nerešeno stambeno pitanje", izjavio je u Vranju ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem u petak obišao radove na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u Ulici Radoje Dakića u Vranju.

"Ako od njih zahtevamo da se žrtvuju za svoju zemlju i obezbede bezbednost, moramo da im omogućimo krov nad glavom kako bi taj ozbiljan posao mogli da rade ne razmišljajući o elementarnim socijalnim stvarima.

Obim investicije u Vranju je jedan od najvećih u republici i mislim da će građani Vranja i novi žitelji ovog naselja biti zadovoljni.

Moramo maksimalno da ubrzamo radove", kazao je Momirović.

On je dodao da "sve to otvara perspektivu za razvoj Vranja".

"Mnogo znači kad dođe 1.500 stanara koji imaju platu između 500 i 1.000 evra i stabilna primanja.

Na teritoriji cele republike investira se 8.000 stanova samo za pripadnike službi bezbednosti, a plan je da se tako nastavi i u narednom periodu", istakao je ministar.

Gradonačelnik Milenković podsetio je da je u ovoj fazi planirana izgradnja 298 stanova u pet stambenih zgrada.

"Dinamika radova odvija se po utvrđenom planu.

Mi kao lokalna samouprava imamo obavezu izgradnje okolne infrastrukture, tako da u narednom periodu počinje izgradnja toplovoda, atmosferske kanalizacije, kao i ostali radovi na uređenju oko kompleksa.

U toku je i procedura za izbor izvođača radova za javnu rasvetu i nadam se da će planirani rokovi za završetak radova biti ispoštovani i da će zgrade biti useljive na proleće 2022. godine", rekao je Milenković.

Predstavnik izvođača radova inženjer Dragiša Mrkić je rekao da se preostali stanovi završavaju, da će radovi biti izvedeni kvalitetno i završeni u predviđenom roku.

Posetu Vranju ministar Tomislav Momirović završio je obilaskom Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u selu Ćukovac.

Ministar Momirović stavio je nešto ranije u petak potpis na Ugovor za program integrisanog upravljanja čvrstim otpadom na području grada Vranja odnosno proširenje Deponije Meteris.

Najnovije vesti