Moguće preseljenje proizvodnje Simke u Šabac

Fabriku čokolade Simka u Vranju nedavno je kupila kompanija Candy Rush iz Beograda, a kako piše portal eKapija u toku je izrada biznis plana i studije izvodljivosti, nakon čega će se znati da li će se proizvodnja nastaviti u fabrici u Vranju ili će se ona eventualno preseliti u Šabac.

Kako se dodaje, novi vlasnik planira da zadrži popularni brend "Simka", koji je jedan od sinonima za čokoladu i konditorske proizvode u Srbiji.

Tokom obnavljanja proizvodnje, procesa koji bi trebalo da bude okončan do kraja ove godine, svaki korak će biti pažljivo planiran kako bi se proizvodi pod brendom Simka što pre našli na tržištu Srbije i okolnih zemalja, najavilo je rukovodstvo kompanije.

Fabrika Simka osnovana je 1997. godine i nalazi se u industrijskoj zoni u istočnom delu Vranja na površini od preko 5.000 kvadrata.

Beogradska industrija hrane Dunja, u čijem je vlasništvu bila fabrika čokolade Simka, nalazi se u stečaju od marta prošle godine.

Kompanija Candy Rush je za 187,9 miliona dinara nedavno kupila fabriku čokolade "Simka".

Firma Candy Rush, koja je proglašena kupcem, posluje kao deo trgovačke firme Rim group, koja je pre dve godine za 108 miliona dinara kupila deo imovine nekadašnje fabrike kozmetike Nevena u Leskovcu.

Najnovije vesti