Mladi, a već inovatori i pišu biznis planove (FOTO, VIDEO)

Znanje predstavlja najveći kapital kome teži svako društvo.

Učenjem razvijamo sopstveni potencijal, a nova saznanja pomažu nam da se lakše orijentišemo na profesionalnom i ličnom planu.

Vaša inovativnost proističe iz vašeg znanja i upravo je ona najbolji putokaz za bolju budućnost - kazao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, otvarajući manifestaciju "Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika" u Vranju.

Takmičenje je održano u sali Doma vojske, a podrazumevalo je prezentovanje biznis planova za 150 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Pčinjskog okruga.

- Okupili smo se danas da jedni druge saslušamo, da ponešto novo naučimo i na najbolji način primenimo stečeno znanje iz školskih klupa.

Vreme u kome živimo je digitalno doba, vreme tehnološkog razvoja i što više unapređujemo preduzetništvo sve više jačaćemo našu ekonomiju, našu zemlju.

Lokalna samouprava aktivno radi na osposobljavanju mladih u primeni stečenog znanja.

Uvođenje dualnog obrazovanja sa novim profilima i usvajanje strateških dokumenata kao što je "Plan razvoja kreativnih industrija u Vranju'' samo su neke od mera kojima stvaramo dodatni prostor za rad mladih i talentovanih - kazao je Milenković.

Na ovom nadmetanju đaci raspoređeni u 33 tima prezentuju svoje ideje i predloge u kreiranju biznis planova pripremanih u prethodna dva dana.

Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije, izrazio je veliku zahvalnost gradskom rukovodstvu "na svesrdnoj podršci u organizovanju ovog događaja".

Na skupu su dodeljene zahvalnice gradonačelniku Vranja, predsednicima opština Trgovište, Vladičin Han, Medveđa, vladiki Pahomiju, gradskoj većnici Zorici Jović, direktorki Doma učenika Maji Ristić, šefici kabineta gradonačelnika Sanji Zlatković i ostalim zaslužnim pojedincima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije.

U programu su nastupili Sofija Stanković, učenica Muzičke škole Stevan Mokranjac i KUD Sevdah.

Takmičenje je organizovao Savez pronalazača Srbije, uz podršku grada Vranja.

Najnovije vesti