Mitrović za poplave u Bujanovcu okrivio lokalnu samoupravu

Vranje - Šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije Nenad Mitrović za nedavne velike poplave u toj opštini okrivio je lokalnu samoupravu i ocenio da su "opštinske vlasti zakazale".

- Šta je urađeno za 4 miliona dinara koje su pre par godina iz budžeta opštine prebačene JP Komunalac za regulisanje atmosferskih voda u Bujanovačkoj Banji?

Očigledno ništa.

Jasno je da je lokalna samouprava zakazala, to pokazuju potresne slike iz Bujanovačke Banje i drugih mesta – rekao je Mitrović, a prenose Bujanovačke.

Bujanovačka Banja najviše je pogođena poplavama pre pet dana, a ovo i druga mesta u opštini Mitrović je obišao u pratnji predsednika Koordinacionog tela Zorana Stankovića.

Po Mitrovićevim rečima, za Bujanovačku Banju i Slatinu u selu Levosoje trajno rešenje po pitanju prevencije od poplava moglo je i moralo da se nađe mnogo godina ranije.

- Obišli smo pogođena domaćinstva da bismo ljudima pružili podršku i pomoć.

Ponudili smo kratkoročnu pomoć u vidu hrane i lekova, za šta građani kažu da nije potrebno već traže dugoročno rešenje, ono koje će sprečiti da se ovako nešto ponavlja iz godine u godinu – rekao je Mitrović.

On je naglasio da se Vlada Srbije izjasnila da će pomoći 17 lokalnih samouprava koje su pretrpele štetu od poplava.

Pozvao je i građane da prijave štetu lokalnom Štabu za vanredne situacije, koji će njihove zahteve prosleđivati okružnom i republičkom štabu.

Najnovije vesti