Mitrović: SNS ne traži mesto predsednika opštine

Vranje/Bujanovac - Koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS) još uvek "čeka ishod pregovora partija svealbanske većine" i za sada "nema odgovora o predlogu za formiranje opštinske vlasti" koji su izneli Nagipu Arifiju i njegovoj Demokratskoj partiji (DP) prošle nedelje, izjavio je za portal Bujanovačke lokalni lider naprednjaka Nenad Mitrović.

Spekulacije u javnosti da je SNS od Arifija, kao pobednika izbora, tražio i rotaciju na mestu predsednika opštine posle dve godine, Mitrović je okarakterisao kao dezinformaciju.

- Ponavljam, mi ne tražimo, nemamo od koga šta da tražimo, niko od nas ne polaže pravo ni na šta tamo, već predlažemo, a predlog o rotaciji na funkciji predsednika opštine nismo izneli ni mi, ni bilo ko iz DP – kazao je Mitrović.

On je dodao da je predlog naprednjaka da se funkcije podele isključivo na osnovu izbornih rezultata, odnosno da dve najvažnije pozicije – predsednik opštine i predsednik skupštine budu raspodeljene između dve političke opcije sa najvećim brojem odborničkih mandata u skupštini.

- Smatramo da ako dođe do ovakve podele vlasti uvažila bi se volja građana iskazana na izborima 21. juna, ali bi to bila i garancija za dugoročnu političku stabilnost, ekonomski razvoj, nova radna mesta i sveopšti napredak opštine Bujanovac – istakao je Mitrović.

Dokle se stiglo u pregovorima oko "svealbanske vladajuće većine2, kao i kakav je stav DP-a po pitanju predloga naprednjaka, Bujanovačke su nekoliko dana pokušavale da saznaju od Nagipa Arifija, ali je on, kako piše ovaj portal, nedostupan za komentar.

Najnovije vesti