Mitrović (SNS): Jedinstvena lista srpskih partija za izbore u Bujanovcu

Vranje/Bujanovac - Svi prisutni na sastanku sazvanom radi dogovora o jedinstvenoj srpskoj listi na izborima u opštini Bujanovac, podržali su ovu inicijativu, rekao je za Bujanovačke posle sastanka šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović, ocenjujući da je to ohrabrujuće.

On je precizirao da je ostavljen rok do 4. marta za konačno izjašnjavanje.

Pored Mitrovića i Stojanče Arsića, kao inicijatora zajedničkog nastupa Srba na izborima, na sastanak u Dom kulture došli su i koalicioni partneri naprednjaka Miodrag Milković, Boban Pavlović, zatim predstavnici SPS-a u Bujanovcu Božidar Anđelković i Blagoje Tabaš, Nenad Tasić Tasa ispred SPO, Goran Šilja Tašković, kao i predstavnici SrBske organizacije Sabornost Oliver Milenković i Milan Jovanović Keče.

Mitrović je ocenio da je na sastanak došla „većina političkih aktera koji će učestvovati na izborima“.

Ono što je sigurno, kako kaže Mitrović, da će dve najjače političke grupacije – njegovi naprednjaci i grupa koju predvodi Stojanča Arsić, zajedno izaći na ove izbore.

"Ja i doktor Stojanča Arsić smo večeras naglasili da što se nas dvojice tiče ostali ne treba da očekuju ili spekulišu da će ponovo doći do podele, pa da jedan deo srpskog bloka predvodim ja, a drugi Arsić, to se neće desiti.

Na predstojeće izbore ja i doktor Arsić idemo zajedno i tu podele neće biti", naglasio je Mitrović.

Rok do 4. marta i novog sastanka ostavljen je, objašnjava on, kako bi se predstavnici stranaka konsultovali sa svojim centralama, a ostavljeno je vreme i predstavnicima grupa građana da o inicijativi o zajedničkoj listi donesu konačnu odluku u svojim strukturama.

"Napravljen je dogovor da se sastanemo ponovo 4. marta i da svako kaže svoj konačan stav.

Ako smo saglasni da napravimo zajedničku listu, onda da krenemo sa pravljenjem zajedničke strategije i svega ostalog što izborni proces nosi", kazao je Mitrović.

Dodao je da je rok određen kako se ne bi ponovo desilo da se o zajedničkoj listi pregovara do samih izbora.

"Ako se neko i odluči da ne bude deo zajedničke liste, ne bi bilo korektno da ometa ostale ili da ostali ometaju njega, nego neka svako ide svojim putem", dodao je Mitrović.

Na sastanak nije došao Saša Arsić, šef Narodnog pokreta Srbije u Bujanovcu, koji je ranije najavio da neće u koaliciju sa naprednjacima.

Mitrović je povodom ovoga rekao da je poruka sa večerašnjeg sastanka da su i oni koji sada nisu bili dobrodošli 4. marta.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata.

Najnovije vesti