Mitrović preuzeo funkciju u KT: Da živimo zajedno a ne jedni pored drugih

Vranje - Radiću u korist svih građana koji žive u ove tri opštine, i Srba, i Albanaca i Roma, izjavio je šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović u prvoj izjavi medijima, nakon preuzimanja funkcije direktora Službe Koordinacionog tela (KT) za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

On je za portal Bujanovačke kazao da će pokušati da u Bujanovcu "ponovo počne da se poštuje princip 60:40, između albanske i srpske zajednice, prilikom raspodele novca za infrastrukturne projekte iz budžeta koordinacionog tela".

Prozivke funkcionera albanske Partije za demokratsko delovanje (PDD) da je njegovim i imenovanjem naprednjaka Aleksandra Martinovića KT postalo plen SNS-a i da se nameće paralelna vlast, Mitrović nije želeo da komentariše, već ih je pozvao "da zajedno rade za dobrobit građana".

"Uputiću i molbu predsednicima opština Preševo i Medveđa, u prvoj opštini imamo mali broj Srba, u drugoj malo Albanaca, zato ću ih zamoliti da se raspodela uravnoteži i da se ravnomerno ispunajavaju interesi svih zajednica.

Cilj je da ne živimo jedni pored drugih, već jedni sa drugima.

Tako da razlike koje postoje budu svedene na minimum.", naglasio je on.

S obzirom na to da je prošlom rukovodstvu najviše zamerao "što nisu dovoljno prisutni na terenu", Mitrović je kazao da će se truditi "da što više vremena provodi" u tri opštine.

"Sedište KT u Beogradu, tako da ću jedan deo nedelje provoditi i tamo, iz tehničkih razloga, raznih sastanaka i kontakata.

Mogu da kažem da ću u Beogradu biti samo kada obaveze zahtevaju, a veći deo vremena na terenu, u sve tri opštine", rekao je Mitrović.

On je na funkciji v.d. direktora Službe Koordinacionog tela od 30. juna ove godine.

Zbog nove pozicije morao je da se odrekne poslaničkog mandata u Skupštini Srbije.

Pre toga za predsednika KT imenovan je ministar Aleksandar Martinović iz SNS-a.

Najnovije vesti