Mitrović i Arifi o ulasku SNS u vlast, albanske stranke traže objašnjenje

Vranje/Bujanovac - Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i Nenad Mitrović, šef lokalnog odbora SNS-a, razgovarali su o ulasku naprednjaka i njihovih partnera u bujanovačku vlast.

Mitrović je posle sastanka izjavio za portal Bujanovačke da je do susreta došlo na inicijativu najjače stranke u lokalnom parlamentu, Arifijeve Demokratske partije.

– Arifi mi je po prvi put zvanično predočio da u koalicionom sporazumu albanskih stranaka postoji klauzula o ulasku srpskih partija u vlast.

Govorili smo o konkretnim detaljima, ali smo zakazali nastavak razgovora sledeće nedelje - rekao je Mitrović.

Albanske stranke su već između sebe podelile funkcije, odbornici su izabrali zamenika predsednika opštine i predsednika Skupštine, a na pitanje postoji li "crvena linija" ispod koje SNS neće pristati na ulazak u vlast Mitrović je rekao da se ta partija "drži principa da 40 odsto vlasti pripadne Srbima".

- Još uvek nismo pričali o konkretnim funkcijama - rekao je Mitrović.

On je dodao da ulazak u vlast "duguje građanima koji su na izborima 21. juna glasali za koaliciju oko SNS", koja je kao i Arifijeva DP osvojila 10 mandata.

Na konstitutivnoj sednici SO Bujanovac 23. jula četiri albanske stranke formirale su samostalno većinu od 25 odbornika, kada je 13 odbornika srpskih stranaka napustilo zasedanje.

Mitrović je tada rekao da će bojkotovati parlament sve dok Srbi ne dobiju predstavnike u vlasti.

PAJAZITI: ARIFI DA OBJASNI SUSRET SA MITROVIĆEM

Nagip Arifi sa Nenadom Mitrovićem razgovore o ulasku SNS u lokalnu vlast ne vodi u ime albanske koalicije, pa od predsednika opštine Bujanovac i lidera Demokratske partije (DP) tražimo pojašnjenje sadržaja tih razagovora, izjavio je Arber Pajaziti, lokalni predsednik Alternative za promene koja je deo vladajuće koalicije četiri albanske stranke.

- Alternativa nije deo ovih kalkulacija - napisao je Pajaziti na svom Fejsbuk nalogu.

On samtra da sastanci i razgovori o proširenju vladajuće koalicije u Bujanovcu moraju biti razjašnjeni, da li postoje razgovori i koji je njihov sadržaj između predsednika opštine i DP sa predstavnicima SNS.

Pajaziti je svojevremeno bio šef kabineta Nagipa Arifija dok je ovaj bio predsednik opštine do 2016.

Najnovije vesti