Mitrović: Arsić pion, Jeremić ima zadatak da napada Srbiju

Narodni poslanik i šef odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Bujanovcu Nenad Mitrović izjavio je za portal Bujanovačke da nije iznenađen postupcima lidera Narodne stranke (NS) Vuka Jeremića i regionalnog koordinatora "narodnjaka" iz Bujanovca Saše Arsića, nakon objave najnovije informacije iz NS "o postojanju dokumenta kojim Vučić i Tači pregovaraju o razgraničenju".

- Saša Arsić je nebitan lik, čije reči ne želim da komentarišem jer on samo prenosi stavove Jeremića.

Jeremić očigledno ima zadatak od strane srpskih neprijatelja da napadne Srbiju kad joj je najteže.

U subotu je govorio kako je laž da je Srbija u teškoj situaciji i da su tu laž kineskom ambasadoru preneli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Danas već govori da ima informacije iz diplomatskih krugova da će Bujanovac i Preševo pripasti Kosovu i da ćemo se koliko sutra probuditi na Kosovu.

Pitam se da li su ti diplomatski krugovi zapravo koalicioni partneri Vuka Jeremica u lokalnoj skupštini u Bujanovcu - kazao je Mitrović.

On je izneo stav da se "jedna albanska politička stranka, sa kojom je Vuk Jeremić u koaliciji u Bujanovcu, otvoreno zalaže da Preševo, Bujanovac i Medveđa pripadnu Kosovu".

- Ovakve izjave Vuka Jeremića direktno pomažu njegovim koalicionim partnerima u Bujanovcu da ostvare svoj cilj.

On želi da još više oteža Srbiji, time što će ovakvim izjavama destabilizovati stanje na jugu centralne Srbije - ocenio je šef bujanovačkog SNS-a u izjavi za Bujanovačke.

Regionalni koordinator NS Saša Arsić prethodno je za portal Bujanovačke izjavio da mu je Vuk Jeremić, njegov partijski šef, "preneo informacije iz diplomatskih krugova" da su "pregovori Vučića i Tačija u vezi sa razgraničenjem ušli u završnu fazu".

- Više ne pričamo o politici, već o sudbini Bujanovca.

Jeremić mi je kazao da postoji dokument od 60 strana o detaljima razgraničenja, odnosno razmeni teritorija o kome pregovaraju predsednici Srbije i Kosova.

Stiglo se do četrdesete strane i mnogi detalji su usaglašeni.

Bilo je sporno kome će pripasti autoput i navodno je dogovoreno da on ostane Srbiji.

Ali, zato lako može da se desi da se jednog skorog jutra mi u Bujanovcu probudimo na Kosovu, jer se više ne razgovara o pripajanju samo pograničnih naselja već celog grada, ali i Preševa - izjavio je Arsić za Bujanovačke, posle subotnjeg regionalnog sastanka stranke i tribine opozicionog Saveza za Srbiju u Leskovcu.

Najnovije vesti