Ministarstvo: Radnicima Geoksa po 53.965 dinara, počela isplata

Bivši radnici Geoksa od države će dobiti jednu platu prema proseku za grad Vranje, piše N1.

U petak je, naime, počela isplata preko centara za socijalni rad, u iznosu od 53.965 dinara koji, prema saopštenju Ministarstva finansija, sleduje svakom od 1.227 bivših radnika ove fabrike obuće u likvidaciji.

Vlada Srbije usvojila je na sednici u petak Zaključak kojim se odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 66.215.055 dinara za dodelu jednokratne pomoći u visini od po 53.965 dinara za ukupno 1.227 bivših radnika u fabrici obuće Geoks, za radnike koji žive na teritorijama gradova Vranja, Niša i Kragujevca, odnosno na teritorijama opština Bujanovac, Knjaževac i Vladičin Han, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ova sredstva opredeljena su Zakonom o budžetu Republike Srbije, a u petak je, navodi se u saopštenju, počela isplata.

„Kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obećao prošle nedelje, bivši radnici u Geoksu dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od po 53.965 dinara, jer smo smatrali da je važno da im što brže pomognemo da prebrode period do novog zapošljavanja.

Očekujemo da isplata bude završena u ponedeljak“, naveo je ministar Siniša Mali, a prenelo Ministarstvo finansija.

Dobra vest je, dodaje se, da će kompanija Teklas iz Vladičninog Hana da zaposli jedan deo radnika iz Geoksa.

Podsetimo, predsednik Srbije nedavno je najavio da će država bivšim radnicima Geoksa, koji ne budu odmah dobili drugi posao u Teklasu, dati na poklon jednu prosečnu platu u Vranju koja je viša nego prosečna plata koja je bila u Geoksu.

Najnovije vesti